Behoud natuur Purmerbos, geen boskap voor bouwplannen
Behoud natuur Purmerbos, geen boskap voor bouwplannen

Behoud natuur Purmerbos, geen boskap voor bouwplannen

IVN – 2 juli 2023

Gemeente Purmerend heeft samen met Staatsbosbeheer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling één ontwikkelvisie voor de hele oostflank van Purmerend gemaakt. Het gaat om de golfbaan, het Purmerbos, de Vurige Staart en de Purmer-Zuid zuid. Hier zullen 5000 huizen gebouwd worden waarvoor grote delen van het bos gekapt zullen worden.

Een gezamenlijke gebiedsvisie van de gemeenten Edam-Volendam, Purmerend en Waterland zal binnenkort (zomer 2023) in de gemeenteraad aangeboden worden. Zie: Strategische gebiedsvisie De Purmer 2035

Op bladzijde 23/24 in de pdf vind je een kaartje met de ontwikkelplannen voor de Oostflank van Purmerend. Het gehele Purmerbos wordt aangegeven als bouwgrond. Met deze plannen gaat de biodiversiteit, de grote rijkdom van soorten dieren, planten en micro-organismes die het Purmerbos nu heeft, verloren. Compensatie door nieuwe inplant is geen goed alternatief. Het heeft opnieuw 30 jaar nodig om te worden wat het nu al is.


Lees hier het volledige bericht van IVN Waterland

Laat je stem horen:
Teken de petitie als je de gemeente wilt laten weten dat je tegen boskap voor woningbouw bent. Deze petitie wordt aangeboden aan de gemeenteraad Purmerend.