Strategische gebiedsvisie De Purmer 2035
Strategische gebiedsvisie De Purmer 2035

Strategische gebiedsvisie De Purmer 2035

23 juli 2023

Gemeente Purmerend heeft samen met Staatsbosbeheer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling één ontwikkelvisie voor de hele oostflank van Purmerend gemaakt. Het gaat om de golfbaan, het Purmerbos, de Vurige Staart en de Purmer-Zuid zuid. Hier zullen 5000 huizen gebouwd worden waarvoor grote delen van het bos gekapt zullen worden.

De gezamenlijke gebiedsvisie van de gemeenten Edam-Volendam, Purmerend en Waterland is in de gemeenteraad aangeboden. Zie: Strategische gebiedsvisie De Purmer 2035

Via de projectwebsite over de gebiedsvisie vind je de stukken, waaronder de kaart met de ontwikkelplannen voor de Oostflank van Purmerend. Het gehele Purmerbos wordt aangegeven als bouwgrond. Met deze plannen gaat de biodiversiteit, de grote rijkdom van soorten dieren, planten en micro-organismes die het Purmerbos nu heeft, verloren. Compensatie door nieuwe inplant is geen goed alternatief. Het heeft opnieuw 30 jaar nodig om te worden wat het nu al is.

Laat je stem horen!

Teken de petitie als je de gemeente wilt laten weten dat je tegen boskap voor woningbouw bent. Deze petitie wordt aangeboden aan de gemeenteraad Purmerend.

Eén reactie

  1. M. De Haan

    Ik ben tegen bomenkap en bebouwing van het Purmerbos. Purmer ZuidZuid is zelfs een uniek te noemen. Het landschap en de afwisseling maakt dat zeldzame dier- en plantensoorten zich er thuis voelen en zelfs de naburige wijken bezoekt.
    Bouwen kan elders ook, zonder het bos en de reeds ontstane symbiose aan te tasten. Gemeente stop met kortzichtigheid, bouwen kan anders en elders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *